Jump to content

Welcome to ExtremeHW

Welcome to ExtremeHW, you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple FREE process that requires minimal information for you to signup. Be a part of ExtremeHW creating an account. 

 

Registered users can: 

  • Start new topics and reply to others.
  • Show off your PC using our Rig Creator feature.
  • Subscribe to topics and forums to get updates.
  • Get your own profile page to customize.
  • Send personal messages to other members.
  • Take advantage of site exclusive features.
  • Upgrade to Premium to unlock additional sites features.
IGNORED

Why do my steam games look like this in Start?


Alastair
 Share

Recommended Posts

Premium Bronze
550 260

 

3 hours ago, Alastair said:

I just restored my games from my steam back up. And all my games dont have icons in the Start menu. How do I fix this?

 image.png.48305b44818bbe30bc1b97567b2ab734.png

was the folder or drive deleted? If so, you may have to re-install from the library page on steam for it to show on your comp. It looks like it's only showing the address of the steam library link right now.(I think) I don't install mine with the icons but if you look at the screen shot,you'll see where steam library is all on drive E, open that and it shows steam apps, open that it shows each game in it's own folder. I have my downloads set to that steam library folder on that drive in my Steam settings. Try opening the Steam Library and seeing if they show as needing to be installed or that they can open.Screenshot_647.thumb.jpg.caac7751cc48152511a8e46eb77ec11c.jpgScreenshot_648.thumb.jpg.bb99ce9c311bc6c02f4f36f406ca19af.jpgScreenshot_649.thumb.jpg.840d2097dc3f10ec76e0b2fc061c2d4a.jpg

Link to comment
Share on other sites

Premium Silver
177 265
Posted (edited)
22 minutes ago, PCSarge said:

delete the icons, drag and drop them back.

 

or you can try the verify option which may also fix it.

That is exactly what I was going to suggest trying first.

 

This is a common problem with Windows 10 and 11. Sometimes resetting the Windoze icon cache will correct it. Winaero Tweaker has a couple of features for this that you can try.

Edited by Mr. Fox
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
5 hours ago, Mr. Fox said:

That is exactly what I was going to suggest trying first.

 

This is a common problem with Windows 10 and 11. Sometimes resetting the Windoze icon cache will correct it. Winaero Tweaker has a couple of features for this that you can try.

I have Winaerotweaker where exactly do I find this feature. I only started using it recently to disable telemetry and stuff so I am still not familiar with it.

 

EDIT Found the reset icon cache feature. Didn't help.  

Edited by Alastair
  • Respect 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

This Website may place and access certain Cookies on your computer. ExtremeHW uses Cookies to improve your experience of using the Website and to improve our range of products and services. ExtremeHW has carefully chosen these Cookies and has taken steps to ensure that your privacy is protected and respected at all times. All Cookies used by this Website are used in accordance with current UK and EU Cookie Law. For more information please see our Privacy Policy